19 maja 2022

Jadłospis wiosenny 1700 kalorii

 

Przekonaj się, że odchudzanie
i zmiana nawyków żywieniowych może być prosta!

Zbilansowany jadłospis odchudzający, bazujący na sezonowych warzywach i owocach. Znajdziesz w nim wszystko, czego potrzebujesz, aby zdrowo odchudzać się. Jest prosty i szybki w przygotowaniu. Został opracowany w oparciu o zalecenia naukowe i moje długoletnie doświadczenie w zawodzie dietetyka.

cena: 59 zł

Kupuję

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chcesz odchudzić się w zdrowy i racjonalny sposób, bez wprowadzania skomplikowanych diet?

Lubisz proste, ale smaczne posiłki?

Masz mało czasu na planowanie posiłków i wymyślanie, co zjesz w najbliższych dniach?

Chcesz nauczyć się jak robić zdrowe zakupy i wykorzystywać wszystkie produkty, aby nic się nie marnowało?

Zależy Ci na tym, aby zdrowo się odżywiać i zadbać o swoje zdrowie?

 

Jeśli tak, to ten jadłospis jest dla Ciebie! 

 

Co otrzymasz w jadłospisie wiosennym?

  • Siedmiodniowy, zbilansowany i szczegółowy jadłospis – Każdy dzień składa się z 4 posiłków, co pozwoli Ci wygodnie dopasować plan żywienia do swojego rozkładu dnia. W jadłospisie wykorzystane są składniki ze wszystkich grup produktów spożywczych: warzywa i owoce, produkty zbożowe, rośliny strączkowe, nabiał, mięso, ryby, jajka, orzechy i nasiona, oleje. Jadłospis dostarcza średnio 1701 kcal, 89 g białka 55 g tłuszczów, 193 g węglowodanów przyswajalnych, 35 g błonnika. Wszystkie wartości odżywcze podaną są przy każdym posiłku oraz jako podsumowanie dnia. 

  • Listę zakupów – to spis wszystkich produktów użytych w jadłospisie, ułatwi Ci ona planowanie zakupów i skuteczne wprowadzenie jadłospisu. 

  • Listę zamienników produktów – ułatwi wprowadzenie zmian w posiłku w przypadku braku dostępnych składników, a także gdy chcesz wymienić produkt na inny. Dzięki niej skorzystasz z jadłospisu również latem!

  • Dokładny przewodnik „krok po kroku” jak rozpocząć stosowanie jadłospisu i dostosować go do swoich potrzeb. 

  • Sprawdzone porady – jakich wyborów żywieniowych dokonywać, gdy wyjątkowa sytuacja uniemożliwi Ci stosowanie jadłospisu.

 

Co zyskasz kupując jadłospis wiosenny?

  • Bazę smacznych, łatwych i zdrowych potraw, wykorzystujących wiosenne warzywa i owoce. 

  • Czas, który możesz przeznaczyć na coś innego niż wymyślanie posiłków. 

  • Oszczędzisz pieniądze dzięki racjonalnemu wykorzystaniu produktów, które nie będą się już marnowały. 

  • Ograniczysz kupowanie słodkich przekąsek, dzięki robieniu zakupów z listą. 

  • Pewność, że posiłki są zbilansowane i dostarczają składników odżywczych w odpowiednich proporcjach. 

  • Pomysły na zdrowe posiłki, skomponowane z łatwo dostępnych produktów, które możesz kupić w każdym markecie.

 

Pamiętaj, że jadłospis jest przeznaczony dla zdrowych osób. Jeśli zdiagnozowano u Ciebie choroby, najlepszą pomocą będzie indywidualnie przygotowany jadłospis.

 

Najczęściej zadawane pytania:

 

„Czy wykorzystam jadłospis tylko wiosną?”

Jadłospis bazuje na produktach dostępnych wiosną. Jednak dzięki liście zamienników produktów, praktycznie w każdej potrawie możesz podmienić składniki i wykorzystać, te które masz pod ręką lub na które aktualnie trwa sezon.

„Trzeba będzie gotować cały dzień?”

Jadłospis przygotowany jest tak, aby jak najbardziej uprościć cały proces gotowania. Po wieloma potrawami zamieściłam dodatkowe wskazówki, dzięki którym można zmodyfikować danie na jeszcze szybsze w gotowaniu.

„Czy w jadłospisie będą drogie i wymyślne składniki?”

Potrawy bazują na łatwo dostępnych produktach, które kupisz w marketach i dyskontach. Aby zdrowo jeść nie trzeba sięgać po bakłażana, orzeszki pinii czy anchois.

„Skoro moja rodzina nie musi się odchudzać to pozostaje mi gotowanie oddzielnie tylko dla siebie?”

Rodzina również może jadać takie potrawy jak ty, ale nakładać sobie inne porcje. Nie istnieją produkty, które działają odchudzająco – ważna jest dostarczana kaloryczność, zjadane ilości jedzenia.